Saç ekimi bir çok insan için efsanevi bir buluştur. Özellikle genetik olarak kellik problemi olan kişiler zamanında müdahalelerle, saçsız kalma sorununu çözebilmektedir.
Saç ekimi ülkemizde FUE yöntemi ile yapılan ve bir çok kişinin memnun kaldığı sonuçlar veren bir uygulamadır. Kişinin kendi saç köklerinden alınan hücrelerin saç olmayan bölgeye ekimi ile gerçekleşir. Bu uygulamada tek tek toplanan saç kökleri, saçsız alana da tek tek ekilir. Süreç oldukça uzundur ve hasta molalar halinde ekim sürecini yaşar. Saç ekimi yaptırırken mutlaka önceden deneyim sahibi olan doktorlar tercih edilmeli ve hasta sürekli bilgilendirilmelidir.
Saç ekimi bir çok kişi için geç kalınmış bir estetik müdahale olabilir. Çünkü saçlarının büyük bir kısmını kaybetmiş kişilerde etkili bir sonuç elde etmek oldukça güçtür. Saç ekiminde dikkat edilmesi gerekenler sonuç açısından önemlidir. Kişinin hayal kırıklığı yaşaması söz konusu ise, ekim işleminden vazgeçilebilir.
- Saç ekiminde tercih edilen saç ekim yöntemi, kişinin saç yapısına göre değişir. Bu yüzden detaylı bir muayene önemlidir.
- Saç ekimi sırasında alınacak olan köklerin nerelere yerleştirileceği doktorunuz tarafından çizilerek belirlenir.
- Saç ekimi yaptırdıktan sonra yeni saçların çıkması zaman alacaktır, bu yüzden hemen bir sonuç beklememeniz gerekir.
Saç ekiminde en iyi sonuç, saç dökülmesi az olan kişilerde alınır. Bu yüzden çok kelleşmeyi beklemeden uygulama yapılmalıdır.
Kaç Adet Saç Ekilir?
Saç ekiminde ekilen adet ne kadar fazla olursa, saçların gürlüğü de o kadar fazla olur. Ama saçı az olan kişilerde ekilecek olan saç miktarı da azalmaktadır. En iyi sonuç, saçları az dökülmüş olan ve az kel olan kişilerde elde edilir. Çünkü toplanan saç köklerinin alındığı yerde bir daha saç çıkmaz.
Saç Ekimi Nasıl Yapılır?
Saç ekiminde saç olan bölgeden (sıklıkla ensedeki saçlardan) saç kökleri alınarak, saç olmayan bölgeye ekilir. Böylece kel olan kısımlar saç köklerine kavuşmuş ve saçlı saç derisi oluşmuş olur.
Kişinin kendi donörlüğü çerçevesinde uygulanan bu işlem risksizdir ve hiçbir yan etkisi yoktur. Ortalama 6 ay sonra ekilen saçlar çıkmaya başlar ve kel bölgeler kapanır. Ekim sonrası doktorun önerdiği bazı losyon ve şampuanlar önerilen şekilde kullanılır ve saç bakımı bu şekilde sürdürülür. Operasyondan sonraki gün saçların kontrolü yapılarak, 3. gün doktorun verdiği ilaçlar kullanılarak yıkanılabilir. Ekimden bir hafta sonra kafadaki kabuklanmalar iyileşir ve ikinci ve üçüncü haftalarda saçlar tamamen dökülür. Sonraki süreçte yeniden uzamaya başlayarak diğer saçlarla aynı şekilde görünmeye başlar. Saçların yeniden uzaması 4. ay itibarı ile gerçekleşir Bu yüzden hasta sabırlı olmalıdır. Aksi halde stres nedeniyle saçları yeniden dökülebilir.
Saç ekimi uygulaması sadece erkeklere değil, kadınlara da yapılabilir.